معرفی الموت،روستای وناش و کینه خاز

معرفی الموت و روستای وناش و همچنین خلاصه عملکرد و فعالیت های ده ساله شورای اسلامی روستای وناش از توابع بخش رودبار الموت

معرفی الموت،روستای وناش و کینه خاز

معرفی الموت و روستای وناش و همچنین خلاصه عملکرد و فعالیت های ده ساله شورای اسلامی روستای وناش از توابع بخش رودبار الموت

غارهای الموت و روستای وناش

غارهای طبیعی الموت

غارهای طبیعی بی شماری در منطقه ی الموت وجود دارد که بعضی از آنها زیستگاه انسان در طول تاریخ بوده است.چون غارهای دلوکان و اندج در رودبار الموت.میلک و اکوجان در رودبار شهرستان و غار سفید اب در ۴ کیلو متری روستای سفید آب است. 

غار چگونه به وجود می آید؟؟ 


دوست دارید بدانید غارها چطور آمده اند؟ خوب این فرآیندی است که میلیونها سال طول می کشد و برای همین نمی شود از این امکان گذشت که بشود همه این فرآیند را در چند لحظه ببینیم.


 


با پیدایش غارها متوجه می شوید که چهار عامل می توانند غار بسازند: باران، امواج، دریا، گدازه ها و باکتری ها. 

در اینجا فقط به شرح نحوه ی شکل گیری غارها توسط آب و باران و تصاویر غارهای اطراف روستای وناش و الموت میپردازیم.

آب باران


1- غارهای آهکی بیشترین تعداد غارهای جهان را تشکیل می دهند که اکثر آنها هم در اثر باران شکل یافته اند.


ساختارهای آهکی میلیونها سال پیش و اغلب در دریاهای کم عمق و از بقایای حیوانات دریایی تشکیل یافته اند. این نوع از صخره های رسوبی به شکل بلوکهای بزرگ و سخت و مستطیلی هستند.


2- باران در خاک نفوذ می کند. مقدار اندکی از دی اکسید کربن جوّ قبلا در آب باران حل شده است و با گذشتن آب از میان خاک مقدار آن بیشتر هم می شود. چون آب باران می تواند از مواد آلی خاک هم دی اکسید کربن جذب کند.


آب و دی اکسید کربن، اسید کربنیک درست می کنند.


3- اسید کربنیک به نفوذ خود در خاک و سنگ آهک ادامه می دهد تا به سطح ایستابی سفره آب زیر زمینی می رسد. سطح ایستابی، سطحی است که در آن صخره، خاک یا هر ماده دیگری از آب اشباع می شود.


4- اسید کربنیک سنگ آهک را درست زیر سطح ایستایی می خورد و آرام آرام تونلهایی را پدید می آورد. هر چه تونل بزرگتر می شود، آب بیشتری در خود جای می دهد و سنگ آهک سریعتر حل می شود.


این تونلها یا در طول سطح ایستابی گسترش می یابند و یا در امتداد منافذ سنگ آهک به سمت پایین فرو می روند.


5- بعد از گذشت چند میلیون سال، اندازه تونلها افزایش یافته و به غار تبدیل می شوند.


اگر سطح ایستابی سفره آب پایین بیاید، رشد اندازه غار هم متوقف می شود. در این مرحله است که ساختارهای خنجر شکل استالاکتیت و استالاگمیت شروع به رشد می کنند.


6- اما اگر سرعت جریان آّب در غار سریع باشد، مسیر بزرگتر و عمیق تری توسط سایش و فرسایش در دل صخره حفر می گردد. رودها هم به همین نحوه، دره ها را حفر می کنند.


حرکت آب می تواند غارهای یخی در یخچالها یا غارهای ماسه ای در پایه تخته سنگها درست کند.غار قلندر اسکول در ضلع جنوبی روستای وناشغار قلندر اسکول در ضلع جنوبی روستای وناش

غار سردی سنگ

چشم اندازی از غار قلندر اسکول به وناش پایین و بالا    

شنیدم که یکی از دام داران به نام اسماعیل باقری فرزند کریم حدودشش ماه است که دام هایش را در غار قلندراسکول جهت استراحت در هنگام شب در این غار نگهداری می کند برآن شدم که تحقیقاتی در خصوص این غار از این مرد جوان به عمل آورم اسماعیل باقری که جوانی خوش اندام زیبا رو و خوش قامت و چهار شانه و لاغر اندام و بسیار با ادب و متواضع و خوش برخورد بود او انسانی با انگیزه نسبت به عمران آبادی وعلاقمند به رشد و شکوفایی روستای وناش داشت او اهل کار و تلاش قامتی حدود یک متر هفتادو پنج سانت و باسنی حدود بیست و هفت سال که به امور دام داری مشغول بود نزد او رفتم و از او سئوالاتی در خصوص ویژگی های این غار به عمل آوردم. از او پرسیدم چرا از این غار جهت نگهداری دام استفاده نموده اید در جواب اسماعیل چنین گفت چون این غار در ضلع جنوبی روستا واقع شده است می توانم با روستا ارتباط داشته باشم و از آنجایی که ظرفیت این غار جهت استراحت دام بالای 200 رأس گوسفند می باشد شرایط خوبی را برایم ایجاده کرده است و همچنین مکان مناسبی برای استراحت من و دام در غار وجود دارد و چون دهانه غار را با شاخه و برگ درختان پوشانیده ام از گزند حیوانات درنده چون خرس،گرگ و دیگر حیوانات درنده در امان هستم و شب را با خیال آسوده سپری می نمایم از اسماعیل پرسیدم ارتفاع و دهانه و فضای داخلی غار چگونه است.ادامه دارد...

گردآورنده:(بهروز رمضانی وناشی)نظرات و پیشنهادات خود را به شماره(09367776920)پیامک نمایید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد